Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Με την γυμναστική τι θα γίνει;

Από μικρή απεχθανόμουν την γυμναστική και οποιοδήποτε είδος σωματικής άσκησης (όπως όλοι οι χοντρούληδες....) Όμως μέσα από την προσπάθεια μου να χάσω κιλά, φυσικά άκουσα (ή διάβασα) πάνω από 100 φορές ότι πρέπει να εντάξω την άσκηση στην ζωή μου. Μερικά ποστ πιο κάτω αναφέρω ότι η γυμναστική είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσει κανείς τον μεταβολισμό του. Η σωματική άσκηση μπορεί να προσφέρει πολλά σε κάποιον που θέλει να χάσει κιλά όχι μόνο για τους προφανείς λόγους (χάσιμο θερμίδων και πόντων, μεταβολισμός κτλ) αλλά και για έναν ακόμα πολύ σημαντικό λόγο:

Η γυμναστική βελτιώνει την διάθεση, την ψυχική υγεία και καταπολεμά το στρες. Όταν γυμνάζεσαι πραγματικά νιώθεις αυτό που έλεγαν οι πρόγονοι μας 'νους υγιής εν σώματι υγιεί'. Επειδή λοιπόν το φαγητό αποτελεί συνήθως καταφύγιο ακριβώς τις στιγμές που έχουμε άσχημη διάθεση, δεν είμαστε καλά ψυχολογικά και ειδικά όταν είμαστε πολύ αγχωμένοι, ουσιαστικά η γυμναστική μπορεί να αποτελέσει ένα είδος αντιδότου που μας κάνει ευτυχισμένους και έτσι δεν χρειάζεται να στραφούμε στο φαγητό.

Φυσικά, όταν τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ, που χρόνος για γυμναστική. Αντιμετώπιζα και γω ακριβώς αυτό το πρόβλημα. Επίσης, δεν είχα τα χρήματα για συνδρομή σε γυμναστήριο, αλλά ούτε και τον χρόνο γιατί πρέπει να ετοιμαστείς, να πας, να επιστρέψεις κτλ. Άλλη λύση ήταν να περπατάω αλλά μένοντας σε μεγαλούπολη δεν υπάρχει μέρος κοντά στο σπίτι μου όπου μπορώ να περπατήσω χωρίς να κάνω ζιγκ ζαγκ ανάμεσα στα αυτοκίνητα... Έτσι πάντα η γυμναστική έμενε στην απ' έξω και μιας και αποτελεί τόσο σημαντικό παράγοντα στο χάσιμο βάρους οι προσπάθειες μου βούλιαζαν.

Όλα αυτά, μέχρι να ανακαλύψω βίνετο γυμναστικής στο ίντερνετ! Όχι μόνο είναι δωρεάν (ή το κόστος για να αγοράσεις κάποια dvd δεν είναι και τόσο μεγάλο) αλλά και μπορείς να κάνεις κάποια που είναι 10λεπτα ή 20λεπτα. Έτσι, απλά ξυπνούσα 20 ή 10 λεπτά νωρίτερα έκανα λίγη γυμναστική και μετά ένα ντουζάκι. Η όλη διαδικασία έπαιρνε πολύ λιγότερο χρόνο από το να πηγαίνω στο γυμναστήριο ή να πηγαίνω για περπάτημα/τρέξιμο κτλ.

Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει κάνοντας κάποια εύκολα βίντεο που είναι φτιαγμένα ειδικά για ανθρώπους που θέλουν να χάσουν βάρος και μετά να προσωρήσει σε πιο δύσκολα. Έχω σκοπό να παραθέσω πολλά στο μέλλον. Σήμερα όμως, γιατί δεν δοκιμάζετε να κάνετε αυτό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου