Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Πράσινο Τσάι...ακόμα δεν αρχίσατε να πίνετε;

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει χαμός με το πράσινο τσάι. Κρύο, ζεστό, με περισσότερες κατεχίνες, σε σκόνη, σε απόσταγμα, σε χάπια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Από τότε που έγιναν γνωστές οι 'διαιτητικές' του ιδιότητες όλοι έτρεξαν να το εκμεταλλευτούν. Όντως έχει πολλές ιδιότητες, για τις οποίες θα μιλήσω παρακάτω, όμως όταν λέω να πίνετε πράσινο τσάι εννοώ στην παραδοσιακή ζεστή μορφή. Είτε δηλαδή από φυλλαράκια (που είναι και το καλύτερο προφανώς) είτε από φακελάκια τα οποία αφήνετε σε ζεστό ( όχι βραστό) νερό για 3 λεπτά περίπου. Και φυσικά χωρίς ζάχαρη! Μπορεί να σας πικρίζει στην αρχή αλλά θα το συνηθίσετε.

Πώς βοηθάει το πράσινο τσάι στο αδυνάτισμα;

Περιέχει ουσίες (τις γνωστές πλέον κατεχίνες) που βοηθούν τον μεταβολισμό να καίει γρηγορότερα το σωματικό λίπος. Ουσιαστικά, δηλαδή ανεβάζουν τον μεταβολισμό 5-10%, το αποτέλεσμα ποικίλει ανάλογα με την μελέτη.

Μεταβάλλει ακόμη, τον τρόπο που κατανέμεται το λίπος στο σώμα και ειδικά μειώνει κατά πολύ το λίπος μου συγκεντρώνεται στην κοιλιά. (κάτι πολύ σημαντικό για τους περισσότερους από εμάς)

Το φοβερό όμως είναι ότι όχι μόνο η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε βοηθάει να χάσεις γρηγορότερα τα κιλά αλλά και ότι αργότερα αν συνεχίσεις να το καταναλώνεις είναι δυσκολότερο να τα ανακτήσεις!

Τέλος, έχει αποδειχτεί ότι η συστηματική κατανάλωση κατεχινών του τσαγιού συμβάλλει στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου.


Αυτά είναι τα κύρια οφέλη για κάποιον που θέλει να αδυνατίσει. Βέβαια, λέγεται ότι το πράσινο τσάι προσφέρει πολλά στην υγεία, όπως για παράδειγμα ότι έχει αντικαρκινίκες ιδιότητες. Στο Ίντερνετ υπάρχουν άπειρα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα. Εγώ σας μετέφερα μόνο αυτά τα οποία αφορούν εμάς και το μπλογκ.

Ελπίζω πάντως, ότι διαβάζοντας όλα αυτά, πειστήκατε ότι πρέπει να αρχίσετε να πίνετε πράσινο τσάι! Προσωπικά, πρέπει να παραδεχτώ ότι ίσως να ήταν και το μυστικό μου όπλο στην δίαιτα! Πλέον πίνω 3-5 ποτήρια την ημέρα απαραιτήτως! Στην αρχή το έπινα καταναγκαστικά (δεν μου άρεσε κιόλας) μήπως και με βοηθήσει να χάσω κιλά. Πλέον, έχω καταλάβει ότι με έχει βοηθήσει απίστευτα! Ειδικά όταν ξεφεύγω από το πρόγραμμα μου για 2-3 μέρες, αμέσως αυξάνω την κατανάλωση τσαγιού. Πάντα είχα μεγαλύτερη κοιλιά συγκριτικά και με το υπόλοιπο σώμα μου, αλλά πλέον έχει γίνει ανάλογη με το σώμα μου. Δηλαδή, και αυτό βελτιώθηκε από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού

Άντε τι περιμένετε; Βράστε νεράκι! Εγώ πάω τώρα αμέσως, μιας και μου άνοιξε η όρεξη για πράσινο τσάι με αυτά που έγραψα....

4 σχόλια: