Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

6 Τροφές που...αδυνατίζουν! Νο1

Αυγά

Μια πολύ παρεξηγημένη τροφή μιας και έχει συνδεθεί με την χοληστερίνη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια άριστη πηγή πρωτεΐνης που μας κάνει να αισθανόμαστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα! Μάλιστα, ερευνα, έδειξε ότι μειώνουν την κατανάλωση τροφής για τις επόμενες 36 ώρες. Ενώ σύμφωνα με άλλη έρευνα η κατανάλωση αυγών βοηθάει των έλεγχο των επιπέδων σακχάρων στο αίμα, μειώνοντας την επιθυμία για γλυκό.

Σαλάτες
(προσοχή όμως, είπαμε τι πρέπει να προσέχετε στις σαλάτες σε προηγούμενο ποστ!)

Είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε το γεύμα σας με μια σαλάτα για να μειώσετε την συνολική κατανάλωση τροφής. Αντί λοιπόν να τρώτε σαλάτες ενώ τρώτε, φάτε την πριν φάτε μιας και έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να μειώσει τη κατανάλωση των επόμενων πιάτων κατά 12%.

Ακόμα, έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωση μίας μερίδας σαλάτας ημερησίως, αυξάνει τα επίπεδα βιταμινών και αντιοξειδωτικών, τα οποία όχι μόνο βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών αλλά και μειώνουν την όρεξη.

Πράσινο τσάι

Είχα αφιερώσει ένα ολόκληρο ποστ σχετικά με τα οφέλη του πράσινου τσαγιού, αλλά το προσθέτω και στην λίστα των τροφών που αδυνατίζουν για να είναι ολοκληρωμένη.

Γκρέιπφρουτ

Έχει αποδειχτεί ότι μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, ή ο χυμός του 3 φορές την ημέρα, βοηθά στην απώλεια περίπου 1,5 κιλού σε 12 εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα φυτοχημικά αυτού του φρούτου μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης, βοηθώντας το σώμα να μετατρέψει τις θερμίδες σε ενέργεια. (Γι' αυτό και πολλές δίαιτες περιέχουν τα γκρέιπφρουτ!)

Κανέλα

Έρευνα ανακάλυψε ότι λίγη κανέλα βοηθά στην εξισορρόπηση της ινσουλίνης μετά τα γεύματα, μειώνοντας έτσι το αίσθημα πείνας. Οπότε αν θέλετε οπωσδήποτε κάτι γλυκό μετά τα γεύματα σας, φροντίστε να περιέχει και κανέλα! Επίσης έχει αποδειχθεί ότι ¼ του κουταλιού κανέλα, μειώνει το σάκχαρο του αίματος, τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια σε άτομα με Διαβήτη Τύπου 2.

Ξύδι

Το οξικό οξύ από το οποίο αποτελείται το ξύδι μπορεί να μειώσει τη ροή τροφής από το στομάχι στο μικρό έντερο, κάνοντας την κοιλιά σας να νιώθει γεμάτη για περισσότερη ώρα.Ακόμα, μπορεί να βραχυκυκλώσει την απότομη άνοδο του σακχάρου, μετά την κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως το λευκό ψωμί, τα μπισκότα κοκ.



2 σχόλια:

  1. πρόκληση, να δημιουργήσω φαγητό με αυτά τα συστατικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχαχαχαχα, αν τα καταφέρεις θα είσαι απίστευτος! Είδα και την κρεμμυδόσουπα και ήθελα να σχολιάσω αλλά δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα όλη την εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή