Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Τι βάζετε μέσα στο τοστ σας;

Παλαιότερα θεωρούσα πιο διαιτητικό ένα τοστ χωρίς ζαμπόν, και το έτρωγα μόνο με κασέρι. Τώρα βέβαια, ξέρω ότι το κασέρι έχει τις περισσότερες θερμίδες και όχι το ζαμπόν! Γι' αυτό προσέξτε τι βάζετε μέσα στο τοστ σας! Αν θέλετε να βάλετε δίπλο κασέρι...ξανασκεφτείτε το.

Ας δούμε όμως τις θερμίδες των βασικών υλικών που χρησιμοποιούμε στο τοστ:

(βέβαια εξαρτάται από το μέγεθος της φέτας αλλά κατά μέσο όρο τόσο είναι)

μια φέτα γκούντα 75
μια φέτα ένταμ 76
μια φέτα κασέρι 72
μια φέτα ζαμπόν 45
μια φέτα πάριζα 52
μια φέτα γαλοπούλα βραστή 21
μια φέτα μαρούλι 1
2 φέτες ντομάτα 4
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα 100
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 105
ψωμί για τοστ φέτα (με κόρα) 64
ψωμί για τοστ φέτα (χωρίς κόρα) 50

Βέβαια και στο ψωμί για τοστ αλλά και στις φέτες οι θερμίδες αλλάζουν ανάλογα με την εταιρία αλλά χρησιμοποιήστε αυτά τα στοιχεία σαν κατευθυντήριες γραμμές αν δεν γράφει πάνω στο προϊόν τις ακριβείς θερμίδες. Μια πολύ χοντρή φέτα γκούντα μπορεί να έχει και 100 θερμίδες, ή ένα ζαμπόν άπαχο να έχει 35 π.χ.

Όπως και να χει, μετά από αυτό το άρθρο σας βλέπω να βάζετε μόνο γαλοπούλα....

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Πράσινο Τσάι...ακόμα δεν αρχίσατε να πίνετε;

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει χαμός με το πράσινο τσάι. Κρύο, ζεστό, με περισσότερες κατεχίνες, σε σκόνη, σε απόσταγμα, σε χάπια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Από τότε που έγιναν γνωστές οι 'διαιτητικές' του ιδιότητες όλοι έτρεξαν να το εκμεταλλευτούν. Όντως έχει πολλές ιδιότητες, για τις οποίες θα μιλήσω παρακάτω, όμως όταν λέω να πίνετε πράσινο τσάι εννοώ στην παραδοσιακή ζεστή μορφή. Είτε δηλαδή από φυλλαράκια (που είναι και το καλύτερο προφανώς) είτε από φακελάκια τα οποία αφήνετε σε ζεστό ( όχι βραστό) νερό για 3 λεπτά περίπου. Και φυσικά χωρίς ζάχαρη! Μπορεί να σας πικρίζει στην αρχή αλλά θα το συνηθίσετε.

Πώς βοηθάει το πράσινο τσάι στο αδυνάτισμα;

Περιέχει ουσίες (τις γνωστές πλέον κατεχίνες) που βοηθούν τον μεταβολισμό να καίει γρηγορότερα το σωματικό λίπος. Ουσιαστικά, δηλαδή ανεβάζουν τον μεταβολισμό 5-10%, το αποτέλεσμα ποικίλει ανάλογα με την μελέτη.

Μεταβάλλει ακόμη, τον τρόπο που κατανέμεται το λίπος στο σώμα και ειδικά μειώνει κατά πολύ το λίπος μου συγκεντρώνεται στην κοιλιά. (κάτι πολύ σημαντικό για τους περισσότερους από εμάς)

Το φοβερό όμως είναι ότι όχι μόνο η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού σε βοηθάει να χάσεις γρηγορότερα τα κιλά αλλά και ότι αργότερα αν συνεχίσεις να το καταναλώνεις είναι δυσκολότερο να τα ανακτήσεις!

Τέλος, έχει αποδειχτεί ότι η συστηματική κατανάλωση κατεχινών του τσαγιού συμβάλλει στην πρόληψη του μεταβολικού συνδρόμου.


Αυτά είναι τα κύρια οφέλη για κάποιον που θέλει να αδυνατίσει. Βέβαια, λέγεται ότι το πράσινο τσάι προσφέρει πολλά στην υγεία, όπως για παράδειγμα ότι έχει αντικαρκινίκες ιδιότητες. Στο Ίντερνετ υπάρχουν άπειρα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα. Εγώ σας μετέφερα μόνο αυτά τα οποία αφορούν εμάς και το μπλογκ.

Ελπίζω πάντως, ότι διαβάζοντας όλα αυτά, πειστήκατε ότι πρέπει να αρχίσετε να πίνετε πράσινο τσάι! Προσωπικά, πρέπει να παραδεχτώ ότι ίσως να ήταν και το μυστικό μου όπλο στην δίαιτα! Πλέον πίνω 3-5 ποτήρια την ημέρα απαραιτήτως! Στην αρχή το έπινα καταναγκαστικά (δεν μου άρεσε κιόλας) μήπως και με βοηθήσει να χάσω κιλά. Πλέον, έχω καταλάβει ότι με έχει βοηθήσει απίστευτα! Ειδικά όταν ξεφεύγω από το πρόγραμμα μου για 2-3 μέρες, αμέσως αυξάνω την κατανάλωση τσαγιού. Πάντα είχα μεγαλύτερη κοιλιά συγκριτικά και με το υπόλοιπο σώμα μου, αλλά πλέον έχει γίνει ανάλογη με το σώμα μου. Δηλαδή, και αυτό βελτιώθηκε από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού

Άντε τι περιμένετε; Βράστε νεράκι! Εγώ πάω τώρα αμέσως, μιας και μου άνοιξε η όρεξη για πράσινο τσάι με αυτά που έγραψα....

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Πως και που τρώτε;

Μπορεί να μην το έχετε συνειδητοποιήσει αλλά το μέρος και ο τρόπος που τρώτε επηρεάζει την ποσότητα και την ποιότητα του φαγητού που θα καταναλώσετε.

Πώς τρώτε λοιπόν; Κάθεστε στο τραπέζι ανενόχλητοι για 15-20 λεπτά για να απολαύσετε το γεύμα σας; Μάλλον όχι! Λέμε συχνά, όσοι έχουμε παραπανίσια κιλά, ότι αυτό συμβαίνει γιατί μας αρέσει πολύ το φαγητό. Είναι αλήθεια αυτό; Απολαμβάνετε πραγματικά το φαγητό σας; Γεύεστε κάθε μπουκιά;

Ο σημερινός τρόπος ζωής μας έχει επιβάλλει να τρώμε βιαστικά, χωρίς να συνειδητοποιούμε τι τρώμε ή να απολαμβάνουμε τις γεύσεις. Συχνά, όταν με απασχολούν πολλά, τρώω και δεν καταλαβαίνω ότι έφαγα αφού σκέφτομαι τα προβλήματα μου. Όμως είναι αναπόφευκτο όταν κάποιος δεν προσέχει τι τρώει να τρώει και περισσότερο ή να τρώει πιο ανθυγιεινά. Επίσης, όσο πιο γρήγορα τρώμε τόσο πιο πολύ θα φάμε. Γι' αυτό αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας όταν έρθει η ώρα του φαγητού. Φάτε αργά και γευτείτε την τροφή σας, σίγουρα θα χορτάσετε πιο γρήγορα.

Επίσης σημαντικό είναι που τρώμε. Πόσοι από μας απολαμβάνουν το γεύμα τους στο τραπέζι της κουζίνας χωρίς να κάνουν κάτι άλλο ταυτόχρονα; Όταν είμαστε στο σπίτι συχνά τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή μπροστά στο υπολογιστή και όταν είμαστε έξω μπορεί να φάμε όρθιοι ή σε κάποιο εστιατόριο.

Όταν είστε στο σπίτι λοιπόν, αφιερώστε ένα τέταρτο για να φάτε στο τραπέζι με την ησυχία σας. Προσπαθήστε να είστε συγκεντρωμένοι στο φαγητό σας, ξεχάστε τα προβλήματα σας και χαλαρώστε. Μπορεί αυτό να γίνει μια αγαπημένη σας στιγμή χαλάρωσης μέσα στην ημέρα. Όσο για όταν είστε έξω, προτιμήστε να μην φάτε όρθιοι αλλά σε εστιατόριο για να συνειδητοποιήσετε ότι φάγατε. Προσοχή όμως και σε πια εστιατόρια θα προτιμήσετε να φάτε. Αν μπείτε μέσα σε ένα ψητοπωλείο, ή στα McDonalds, μπορεί να μπείτε με την πρόθεση να φάτε υγειινά αλλά τελικά να παρασυρθείτε. Όχι βέβαια ότι υπάρχουν και πολλές υγειινές επιλογές στις αλυσίδες fast food. Αν πρόκεται πάντως να πάτε εκεί, σκεφτείτε τι θα πάρετε από πριν έτσι ώστε να μην πάρετε το πρώτο που σας έρθει στο μυαλό όταν βρίσκεστε μπροστά στο ταμείο.

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

10 'μαγικά' λεπτά!

Για όσους δεν μπορούν να γυμνάζονται λόγο έλλειψης χρόνου, το βίντεο που ακολουθεί είναι η λύση! Αυτά τα 10 λεπτά είναι επαρκή για να χάσει σχεδόν 150 θερμίδες ένας άνθρωπος 85 κιλών! Απίστευτό; Μπορεί να σας φανεί δύσκολο αλλά όταν το τελειώσετε θα νιώσετε τόσο ευχαριστημένοι με τον εαυτό σας που αξίζει! Επίσης είναι ιδανικό για να ενεργοποθεί ο μεταβολισμός σας!

Άντε! Τι κάθεστε? Αρχίστε να χοροπηδάτε... ;-)

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Προσοχή! Και τα υγρά έχουν θερμίδες!

Ένα μεγάλο λάθος που γίνεται από πολλούς είναι να μην υπολογίζουν τις θερμίδες αυτών που πίνουν! Και εντάξει όταν πρόκειται για ένα ποτήρι γάλα light (110 cal) αλλά όταν πρόκειται για μία σοκολάτα (400 cal); Μεγάλη προσοχή λοιπόν χρειάζεται σε ότι πίνουμε. Διότι, όχι μόνο τείνουμε να υποτιμούμε αυτές τις θερμίδες αλλά δεν μας χορταίνουν κιόλας αφού δεν πρόκειται για κάτι στερεό. Φυσικά θερμίδες δεν έχουν μόνο το γάλα, οι σοκολάτες και οι καφέδες αλλά και το αλκοόλ! Και μάλιστα πάρα πολλές!

Ας δούμε όμως ενδεικτικά τις θερμίδες κάποιον ποτών:

Μη-Αλκοολούχα

Γάλα light ποτήρι 110
Γάλα πλήρες ποτήρι 146
Χυμός πορτοκάλι ποτήρι 110
Χυμός ανανά ποτήρι 140
Amita Motion ποτήρι 130
Milkshake Σοκολάτα 357
Milkshake Βανίλια 351
Milkshake Φράουλα 320
Μια coca cola σε τενεκεδάκι 155
Μία coca cola light σε τενεκεδάκι 1
Μια fanta σε τενεκεδάκι 179
Ζεστή σοκολάτα κούπα 300-400

Φυσικά άλλη η διατροφική αξία των 179 θερμίδων της fanta και άλλα των 146 από το γάλα. Γι' αυτό δεν πρέπει να απορρίψουμε το γαλα για παράδειγμα από την διατροφή μας. Απλά πρέπει να φροντίσουμε να υπολογίσουμε και αυτές τις θερμίδες.

Καφέδες

Ο καφές αποτελεί ειδικά κατηγορία από μόνος του με τόσα διαφορετικά ροφήματα που υπάρχουν. Να τονίσω ότι ο καφές δεν έχει θερμίδες! Μόνο αυτά που προσθέτουμε! Δηλαδή ένας νες ή ένας γαλλικός αν τους πιούμε σκέτους δεν έχουν σχεδόν καθόλου θερμίδες! Για κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη προσθέτονται 20 θερμίδες και με κάθε μερίδα γάλακτος 30. Άρα ένας φραπές μέτριος με γάλα έχει 50 θερμίδες για παράδειγμα.

Όμως, σήμερα έχουν βγει διάφορα ροφήματα τα οποία αποκαλούνται καφέδες αλλά πρόκειται για θερμιδικές βόμβες!!! Μιλάω για να γνωστά σε όλους μας Bisccolato freddo, Mocaccino, freddoccino κτλ τα οποία μπορεί να φτάσουν και τις 500 θερμίδες!

Για παράδειγμα ένα Venti Dark Berry Mocha με σαντιγί=561 θερμίδες ( από τα στάρμπακς).
Ο γνωστός σε όλους μας Freddo Cappuccino με διπλή δόση καφέ, αφρόγαλα, παγάκια = 160 θερμίδες.
Όσο για έναν Freddoccino Espresso: ζάχαρη, φρέσκο γάλα, θρυμματισμένος πάγος = 330 θερμίδες

Από αυτή και την προηγούμενη κατηγορία καταλαβαίνετε ότι χρειάζεται πολύ προσοχή στις επιλογές σας όταν βγαίνετε έξω για καφέ. Μακράν καλύτερη επιλογή είναι ένα πράσινο τσάι. Ένα πράσινο τσάι και ευεργετικό είναι και δεν έχει καθόλου θερμίδες αν το πιείτε σκέτο. Αν δεν σας αρέσει το τσάι προτιμήστε έναν απλό καφέ όπως γαλλικό ή νες/φραπέ για να γλιτώσετε από τις περιττές θερμίδες. Και βέβαια, όχι μόνο θα σώσετε την γραμμή σας (2 λιγότερους freddo cappuccino την μέρα, 300 θερμίδες την ημέρα, 1,5 κιλό περίπου το μήνα!!!!) αλλά και το πορτοφόλι σας μιας και ένα τσάι ή ένα ρόφημα τύπου νες κοστίζουν λιγότερο!

Αλκοολούχα

Ένα τενεκεδάκι μπύρα: 139
Ένα ποτήρι λευκό κρασί: 70
Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί: 74
100γρ τεκίλα: 200
100γρ βότκα: 231

Από εδώ παίρνετε μία ιδέα για τις θερμίδες των ποτών. Σκεφτείτε πόσες θερμίδες προσθέτονται όταν βάζετε μέσα κάποιο είδος χυμού ή αναψυκτικού. Κυρίως όμως προσοχή στα κοκτέιλ! Κάποια φτάνουν τις 400 θερμίδες (long island ice tea π.χ.) γι' αυτό προτιμήστε ένα λευκό ή κόκκινο κρασί, που και κάνουν καλό στην καρδιά, και έχουν λιγότερες θερμίδες αλλά και είναι φθηνότερα!

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Με τι μοιάζουν 350 θερμίδες;

Είδαμε κάποιες επιλογές για πρωινά των 300 θερμίδων. Ας δούμε τώρα και μερικές επιλογές για μεσημεριανό των 350 θερμίδων. Θα μου πείτε: λίγες δεν είναι 350 θερμίδες για μεσημεριανό; Αν υπολογίσετε 300 πρωινό, 350 μεσημεριανό, 400 βραδινό = 1050 και μαζί με 100 θερμίδες για σνακ ανάμεσα στα γεύματα και 50 για έναν καφέ που θα πιούμε (μέτριο με γάλα) φτάνουμε τις 1200 θερμίδες που είναι οι λιγότερες που πρέπει να τρώει μια γυναίκα που βρίσκεται σε δίαιτα. Συνήθως οι διαιτολόγοι μας προτείνουν 1200-1500 (αυτό για γυναίκες) και στους άντρες 1400-1700 ή και περισσότερες. Οπότε ανάλογα με το πόσες θερμίδες θέλετε να τρώτε καθημερινά μπορείτε να διαμορφώσετε το διαιτολόγιο σας. Πχ. κάποιος που θέλει να τρώωει 1450 μπορεί να τρώει 400 για πρωινό, 450 για μεσημεριανό, 450 για βραδινό, 150 σε σνακ, 50 σε καφέδες.

Οπως και να χει, ας επιστρέψουμε στα γεύματα των 350 θερμίδων γιατί η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι που θέλουμε να χάσουμε κιλά είμαστε γυναίκες και συνήθως στοχεύουμε στις 1200 θερμίδες. Οπότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καταφέρουμε να χορτάσουμε με αυτές τις 350 θερμίδες. Για να δούμε μερικές ιδέες για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

πατήστε πάνω στις εικόνες για να δείτε τις λεπτομέρειες.

Σε αυτή την περίπτωση παρατηρείστε ότι το burger των Ruby Tuesdays είναι χωρίς τηγανητές παράτες! Και πρόκειται για για το vegetarian. Φανταστείτε λοιπόν πόσες θερμίδες έχουν τα κανονικά burger και με πατάτες! (το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα T.G.I Fridays, Applebees κτλ)












Παρότι γενικά οι σούπες είναι καλές, όταν τις τρώμε έξω συχνά είναι πίτα στο αλάτι και στην κρέμα γάλακτος για να είναι νόστιμες! Γι' αυτό προσοχή!












Και πόσοι τρώνε μόνο ένα κομμάτι στα Sbarro?












πηγή

Με τι μοιάζουν 300 θερμίδες;

Αν έχετε αρχίσει μια θερμιδική δίαιτα λοιπόν, μάλλον έχετε συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να περιορίζεται στις 300-400 θερμίδες έτσι ώστε να έχετε αρκετό απόθεμα για την επόμενη μέρα. 300 θερμίδες βέβαια φαίνονται λίγες όμως αν τις χρησιμοποιήσετε σωστά μπορείτε να χορτάσετε! Ακριβώς γι' αυτό σας ποστάρω πιο κάτω αυτές τις φωτογραφίες οι οποίες για να είμαι ειλικρινής μου είχαν 'ανοίξει τα μάτια' όταν τις είχα δει.

Έτσι λοιπόν θα δείτε 3 πρωινά των 300 θερμίδων στα αριστερά. Τα πρωινά αυτά είναι γρήγορα και υγιεινά, φτιαγμένα στο σπίτι γεμάτα με φυτικές ίνες, φρέσκα φρούτα και πρωτεΐνη που χορταίνει για περισσότερο ενώ στα δεξιά θα δείτε τις θερμίδες που έχουν κάποια πρωινά που μπορείτε να πάρετε απ' έξω και πόσο πρέπει να φάτε για να μην ξεπεράσετε τις 300 θερμίδες!

Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες για να δείτε τις λεπτομέρειες!





































πηγή

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τεστάρετε το iq σας στο θέμα Αδυνάτισμα!

Το βίντεο που ακολουθεί έχει ερωτήσεις που μπορεί να σας φανούν αστείες αλλά οι απαντήσεις πιθανόν να σας εκπλήξουν!

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Μήπως σας παχαίνουν οι......σαλάτες;

Πάντα ένιωθα καλά με τον εαυτό μου όταν έτρωγα μια σαλάτα. Θυμάμαι σε παλιές προσπάθειες να αδυνατίσω, έτρωγα σαλάτα όταν πήγαινα σε fast food restaurants ή επέλεγα σαλάτα στα delivery. Βέβαια, αυτές οι σαλάτες μόνο σαλάτες δεν ήταν. Με μισή κούπα τυρί, μπέικον και μπόλικο dressing αποτελούσαν μια θερμιδική βόμβα ενώ εγώ σκεφτόμουν ότι είχα φάει μια σαλάτα. Μόνο όταν άρχισα να ασχολούμαι με τις θερμίδες κατάλαβα πόσο μεγάλο λάθος έκανα.

Τι να προσέχετε λοιπόν στις σαλάτες:

Μαρούλι: Η καλύτερη βάση για σαλάτα μιας και είναι πολύ θρεπτικό και σχεδόν χωρίς καθόλου θερμίδες. Όμως προσέξτε! Το romaine έχει μεγαλύτερη θρεπτική αξία από το iceberg! Επίσης, θα προσθέσετε πολλά θρεπτικά συστατικά αν συνδυάσετε το μαρούλι σας και με λίγο σπανάκι.

Πρωτεΐνες: Είναι καλή ιδέα να προσθέτετε πρωτεΐνες στην σαλάτα σας μιας και έτσι θα νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο. Προσοχή όμως! Αποφύγετε το τηγανιτό κοτόπουλο και το μπέικον που έχουν πολλές θερμίδες! Προτιμήστε ψητό κοτόπουλο, κάποιο όσπριο, αυτά ή τόνο(σε νερό).

Τυρί: Η μεγαλύτερη παγίδα στις σαλάτες! Μισή κούπα τριμμένο τυρί γκούντα έχει περίπου 250 θερμίδες! Αν θέλετε τυρί στην σαλάτα σας προτιμήστε τυριά με δυνατή γεύση όπως φέτα, γκορνγκοτζόλα, καπνιστό κασέρι κτλ που αρκεί και λίγο για να δώσει γεύση.

Φρούτα: Γιατί όχι; Δίνουν μια δροσερή νότα στην σαλάτα και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες. Προτιμήστε τα για παράδειγμα από τις σταφίδες που έχουν περισσότερες θερμίδες.

Κρουτόν: Προσοχή στα κρουτόν και σε λοιπά κριτσανιστά πρόσθετα στις σαλάτες. Αρκετή ποσότητα μπορεί να προσθέσει από 100 μέχρι 200 θερμίδες! Αν θέλετε κάτι πιο στερεό στην σαλάτα σας προτιμήστε ωμούς ξηρούς καρπούς που περιέχουν και πολλά θρεπτικά συστατικά.

και φυσικά...Dressing: Αυτό που μπορεί να κάνει μια σαλάτα πλήρως ακατάλληλη για την διατροφή σας. Ειδικά οι κρεμώδεις σάλτσες με βάση την μαγιονέζα είναι θερμιδικές βόμβες. Προσοχή όμως ακόμα και στο ελαιόλαδο! Μια κουταλιά της σούπας έχει περίπου 120 θερμίδες! Προτιμήστε να το αναμίξετε με λεμόνι ή ξύδι. Επίσης, να προτιμάτε τις σάλτσες με βάση την ντομάτα που έχουν λιγότερες θερμίδες.

Γιόγκα. Γιατί όχι;

Την έχετε ακούσει άπειρες φορές αλλά δεν έτυχε να την δοκιμάσετε; Γιατί όχι λοιπόν. Παρακάτω θα σας παραθέσω δύο βιντεάκια τα οποία είναι και τα δύο μικρά (8 λεπτά το καθένα) και θα σας δώσουν μια ιδέα για την Γιόγκα. Η γιόγκα αποτελεί ταυτόχρονα κοσμοθεωρία και μέθοδο, για έναν αρμονικό τρόπο ύπαρξης στον κόσμο, που ενώνει τον άνθρωπο με τη Δημιουργική Αρχή. ( ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζουν οι γιόγκι) Τα βίντεο αυτά δεν περιέχουν γιόγκα τόσο κοντά στην ινδική φιλοσοφία όσο γιόγκα φτιαγμένη για χάσιμο βάρους όμως, μπορείτε να δείτε αν σας αρέσει και μετά το ψάχνετε περισσότερο.

Επίσης επειδή οι ασκήσεις της γιόγκα χρειάζονται συνήθως αρκετή ευελιξία, μην απογοητευτείτε αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα σωστά από την αρχή!

Αυτό το βίντεο θα σας δώσει μια πιο γενική ιδέα για την γιόγκα.

http://www.youtube.com/watch?v=IvpVPVZovIU

Αυτό το βίντεο αποτελεί το πρώτο από μια σειρά για χάσιμο βάρους με γιόγκα. Τι συγκεκριμένο βίντεο γυμνάζει όλο το σώμα.

http://www.youtube.com/watch?v=6ETF_9hnPr0

Καλή γιόγκα λοιπόν! :-)

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Πεινάτε συνέχεια; Συμβουλές για να νιώθετε πιο χορτάτος-η!

Όταν ξεκινάει κάποιος μια θερμιδική δίαιτα αρχικά ίσως να προβληματίζεται πως θα αισθάνεται χορτάτος όταν πρέπει να τρώει τόσο λίγες θερμίδες. Ακολουθούν λοιπόν συμβουλές για να νιώθετε πιο χορτάτοι!

1. Να τρώτε φαγητά με μικρή θερμιδική πυκνότητα. Δηλαδή, με λιγότερες θερμίδες ανά γραμμάριο. Αν φάτε ίδια ποσότητα τηγανιτές ή βραστές πατάτες για παράδειγμα θα νιώθετε το ίδιο χορτάτοι, στην δεύτερη περίπτωση όμως, θα έχετε καταναλώσει λιγότερες θερμίδες. Να τρώτε λοιπόν καθημερινά πολλές τροφές που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Αυτές είναι που έχουν και τις λιγότερες θερμίδες. Δηλαδή, τα φρούτα, τα λαχανικά (σίγουρα αυτό το περιμένατε όμως, δε γίνεται να μην υπάρχει κάποιο φρούτο ή λαχανικό που να σας αρέσει) αλλά και οι σούπες, οι οποίες έχουν αποδειχθεί θαυματουργές! Γι' αυτό αντί να φάτε κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες, φάτε το σούπα. Αντί να φάτε κεφτεδάκια, φάτε γιουβαρλάκια κτλ.

2. Να τρώτε πολλές φυτικές ίνες! Εκτός του ότι όλες αυτές οι τροφές χρειάζονται περισσότερο.. μάσημα άρα και στέλνουν το μήνυμα ότι φάγατε περισσότερο, είναι πολύ καλές στον έλεγχο των επιπέδων ζάχαρης στον οργανισμό, άρα και στον έλεγχο της λιγούρας. Ποιες τροφές είναι αυτές; φρούτα και λαχανικά (με την φλούδα όμως) και όσπρια. Επίσης προτιμήστε μαύρο ψωμί αντί για λευκό αλλά και δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες.

3. Να τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες από ψάρια, πουλερικά και άπαχο κρέας. Οι πρωτεΐνες θέλουν τον περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν άρα μας διατηρούν χορτάτους για περισσότερο. Επίσης όταν πρόκειται για πρωτεΐνες από κοτόπουλο ή ψάρι έχουν και λιγότερες θερμίδες ανά γραμμάριο.

4. Πολλά υγρά χωρίς θερμίδες! Μερικές φορές νομίζουμε ότι πεινάμε αλλά μπορεί απλά να διψάμε. Να πίνετε πολύ νερό και τσάι και θα νιώθετε πιο χορτάτοι. Άλλωστε, το έχουμε πει. Το νερό είναι το φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. Αν δεν σας αρέσει καθόλου, στύψτε λίγο λεμόνι για να έχει γεύση.

πηγή

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Εντάξτε αυτές τις 5 συμβουλές στην καθημερινότητα σας αυτή την εβδομάδα!

1. Πάρτε φωτογραφίες πριν και μετά! Μπορείτε να ορίσετε μία ημερομηνία που θα παίρνετε μια φωτογραφία του εαυτού σας (με τα ίδια ακριβώς ρούχα). Για παράδειγμα, σήμερα 11 του μηνός! Μην σας ακούγετε αστείο! Αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κίνητρο! Άσε που θα μπορείτε να δείτε και με τα ίδια σας τα μάτια την διαφορά. Επίσης, προτιμήστε ρούχα γυμναστικής, ή γενικά κολλητά ρούχα γιατί φαίνεται καλύτερα η διαφορά.

2. Αρχίστε να διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων! Όπως συγκρίνετε τιμές αρχίστε να συγκρίνετε θερμίδες. Αν σας φαίνεται βαρετό να υπολογίζετε πόσες θερμίδες έχει η μία κουταλιά ή η μία φέτα θυμηθείτε ότι το κάνετε για τον εαυτό σας! Εσείς θέλετε να αδυνατίσετε όχι ο γείτονας! Επίσης, σήμερα έχουν διευκολυνθεί πολύ τα πράγματα γιατί σχεδόν όλα τα τρόφιμα έχουν τις θερμίδες ανά μερίδα σημειωμένες πάνω. Κάντε το συνήθειο σας λοιπόν, να επιλέγετε πάντα το προϊόν με τις λιγότερες θερμίδες! 20 θερμίδες από εδώ, 30 από εκεί μπορούν να οδηγήσουν σε 200-300 λιγότερες θερμίδες καθημερινά!

3.Βρείτε το ιδανικό σας βάρος! Όταν λέμε αόριστα "Θέλω να χάσω κιλά" χωρίς ένα συγκεκριμένο στόχο τότε σίγουρα κάνουμε τα πράγματα πιο δύσκολα για τον εαυτό μας.
Βάλτε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο. Για παράδειγμα, κάποιος που θέλει να χάσει 20 κιλά μπορεί να πει ότι θέλει να χάνει 3 κιλά το μήνα και άρα να χάσει τα 20 κιλά μέσα σε 7 μήνες. Βάλτε ακριβείς στόχους για να διευκολύνεται τον εαυτό σας να τους πετύχει!

4.Ελέγξτε το βάρος σας καθημερινά. (αυτό να γίνεται πάντα την ίδια ώρα και κατά προτίμηση το πρωί όταν ξυπνάτε) Έρευνες δείχνουν ότι αυτοί που ελέγχουν το βάρος τους συχνότερα, χάνουν κιλά γρηγορότερα. Βέβαια μην περιμένετε να δείτε τεράστια διαφορά από την μία μέρα στην άλλη, αλλά κάντε το περισσότερο για να ελέγχετε τον εαυτό σας. Ακόμα και αν βγείτε εκτός προγράμματος για λίγες μέρες, μην παραλείψετε να ζυγιστείτε! Αυτό που θα δείτε θα σας σοκάρει και θα σας κινητοποιήσει!

5. Δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον φίλο ή σύντροφο στο αδυνάτισμα; Γραφτείτε σε διαδικτυακά forums και συζητήστε τα προβλήματα σας με άλλα άτομα στο διαδίκτυο! Πλέον υπάρχουν άπειρα site σχετικά με το χάσιμο βάρους!

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Μην το κάνεις μόνος σου!

Αν ψάξετε στο Ίντερνετ θα βρείτε πολλές έρευνες που δείχνουν ότι είναι πολύ πιο πιθανό να πετύχει μια προσπάθεια αδυνατίσματος όταν γίνεται με έναν φίλο ή ένα γκρουπ. Σίγουρα, θα υπάρχει κάποιος φίλος ή γνωστός σας που θέλει να αδυνατίσει. Γιατί να μην το προσπαθήσετε μαζί; Πραγματικά, σου δίνει φοβερό κίνητρο η παρουσία ενός φίλου. Γιατί εκτός του ότι δεν είναι τόσο βαρετό να κάνεις κάποιο είδος γυμναστικής μαζί του, υπάρχει και κάποιος ο οποίος θα κρίνει τις προσπάθειες σου. Ακόμα και λίγος υγιής ανταγωνισμός δεν είναι κακός. Επίσης, μπορείτε να στηρίξετε ο ένας τον άλλον στα παραστρατήματα σας.

Εγώ αυτό που έκανα με μια φίλη μου είναι να γράφουμε σε ένα τετράδιο ακριβών φάγαμε και ότι γυμναστική κάναμε και το δείχνουμε η μία στην άλλη στο τέλος κάθε εβδομάδας και μάλιστα βαθμολογούσαμε κάθε μέρα ξεχωριστά η μία της άλλης. Επίσης, στην σπάνια περίπτωση που έχουμε ελεύθερο χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε και γυμναστική μαζί.

Άλλες ιδέες:

Μπορείτε για παράδειγμά να ζυγίζεστε μαζί και να γράφετε την πρόοδο σας. Είναι καλό να έχετε ορίσει ένα συγκεκριμένο στόχο στον οποίο θέλετε να φτάσετε. Μπορείτε μάλιστα να τον χωρίσετε και σε μικρο-στόχους. Μάλιστα όταν φτάνετε τους μικρο-στόχους μπορείτε να το γιορτάζετε με τον φίλο-φίλη σας!

Επίσης, μπορείτε να βάζεται στόχους ο ένας στο άλλον κάθε εδομάδα, για παράδειγμα να πίνει κάποιος κάθε μέρα πάνω από 1,5 λίτρο νερό, ή να καταναλώσει περισσότερα φρούτα κτλ.

Και φυσικά μπορείτε να ορίσετε ώρες και μέρες για να κάνετε γυμναστική μαζί. Συχνά το να κάνεις γυμναστική μόνος σου είναι βαρετό. Άσε που, όταν είσαι μόνος σου μπορείς να το αναβάλεις, ενώ όταν πρέπει να το κάνεις με κάποιον άλλον, όχι μόνο δεν μπορείς να το αποφύγεις αλλά έχει και περισσότερο ενδιαφέρον.

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Θερμίδες!

Να μαι και γω! Επέστρεψα από τις διακοπές (κλαψ, λυγμ) και από εδώ και πέρα θα ποστάρω κανονικά. Εδώ και αρκετά ποστ θα έχετε προσέξει ότι πολλές από τις συμβουλές μου έχουν να κάνουν με τις θερμίδες. Βέβαια κάποιος μπορεί αντ' αυτού να ακολουθεί διαιτολόγιο (και αυτά βέβαια στις θερμίδες βασίζονται). Όπως και να χει, γιατί αυτό που πρέπει να υπολογίζει κάποιος είναι οι θερμίδες;

Γενικά, πολλοί πιστεύουν ότι αν πάρουν τις ίδιες θερμίδες από διαφορετικές τροφές, πχ. ένα πορτοκάλι ή από λίγα πατατάκια, οι αξία τους είναι διαφορετική. Φυσικά, η διατροφική αξία του πορτοκαλιού είναι πολύ μεγαλύτερη όμως για κάποιον που θέλει να χάσει κιλά τι μετράει; Οι θερμίδες. Αν το σώμα τις χρειάζεται για να λειτουργήσει θα τις χρησιμοποιήσει αλλιώς θα τις αποθηκεύσει. Υπάρχουν άνθρωποι που τρέφονται πολύ υγιεινά αλλά αδυνατούν να χάσουν κιλά. Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια φίλη μου που στην προσπάθεια της να χάσει κιλά έτρωγε όσο πιο πολλά φρούτα μπορούσε. Όταν όμως φας 7 μήλα ( ω ναι, θυμάμαι ακόμα τον αριθμό) για πρωινό και επειδή πρόκειται για φρούτα δεν το υπολογίζεις τότε κάπου κάνεις λάθος. Ουσιαστικά σκοπός κάποιου πρέπει να είναι να τρώει όσο χάνει για να υπάρχει ισορροπία. Όταν τρως περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζονται, το σώμα θα τις αποθηκεύσει ανεξαρτήτως από που προέρχονται.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος θα πρέπει να ασχολείται μόνο με τις θερμίδες. Όμως, είναι το κλειδί στο χάσιμο βάρους. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσει κάποιος για να ξεκολλήσει η ζυγαριά. Αρχίζοντας από εκεί κάποιος καταλαβαίνει τα διατροφικά του λάθη και σιγά σιγά τα διορθώνει. Επίσης, όταν ξεκινάει κάποιος να μετράει συστηματικά τις θερμίδες, αναπόφευκτα οδηγείται στην κατανάλωση πιο υγιεινών τροφών, αφού αυτές έχουν συχνά και τις λιγότερες θερμίδες.

Ελπίζοντας να έπεισα για τη σημασία των θερμίδων, θα ήθελα να προτρέψω οποιονδήποτε διαβάζει αυτό το μπλογκ και θέλει να χάσει κιλά να ξεκινήσει το τετραδιάκι θερμίδων που έχω αναφέρει και προηγουμένως αν δεν το έχει κάνει ήδη. Σιγά σιγά γίνεται μια αγαπημένη συνήθεια η καταγραφή των καθημερινών θερμίδων. Προσωπικά μετά από 1-2 μήνες το έβρισκα πολύ αγχολυτικό λίγο πριν κοιμηθώ να κάθομαι να γράφω ότι έχω φάει με τις θερμίδες από δίπλα. Άλλωστε, πρόκειται για κάτι που κάνεις για τον εαυτό σου.